“Да остана ли” – Movie review

10817990_1518603431722417_1266378930_n

❤❤❤❤❤

Филмът е правен по едноименната книга на Гейл Форман. Все още не съм я прочела, но съвсем скоро ще го направя. Излязла е и втората част.
Мога да кажа, че за мен този филм бе най-добрият за 2014 г., заедно с  „Вината в нашите звезди”.
Признавам си, че никога не съм плакала толкова много. Не мисля, че ще успея да намеря подходящите думи, с които да изразя мнението си, защото този филм е много повече от уникален. Актьорската игра бе на високо ниво. Клоуи вдъхна живот на героинята си от страниците на книгата.
Миа е сладка, мила, невинна, обича класическа музика и свири на чело. Образът и е чист и може да се свърже с цветовете кремаво, бяло, бебешко розово. Адам е китарист, има група. Неговият цвят е черното. И той е пълна противоположност на Миа. Тяхната история е сърцераздирателна. Двамата започват да се насочват в различни посоки – Адам заедно с групата си изнасят концерти, сключили са договор със звукозаписна компания, Миа кандидатства в Джулиард в Ню Йорк. Но в края на филма Адам е готов да се откаже от кариерата си, от мечтите си, готов е да замине с Миа. И това е истинската любов.
Много ми хареса как се редуват реалност и спомени. Суровата, тъжна реалност се смесва със сладките, романтични спомени. По време на едната сцена плачех, а по време на следващата се усмихвах глупаво. Как можаха да ми го причинят??? Доста подла игра с моите чувства.
Докато гледах не можех да не се замисля как ли ще завърши филмът, защото Миа губи всичко ценно за нея. Краят остава отворен, оставя ни да се питаме и чудим, да тръпнем в очакване…сладка болка.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s