„Не казвай сбогом“ – Book review

❤❤❤❤❤
Книгата е издадена през 2012 г. и автор е Джилиан Флин.
Ще призная, че не чета такъв жанр книги. Но получих тази за рождения си ден и след прочитането на резюмето ми се стори интересна. Определено си заслужава. Прочетох я за 3 дни, буквално ме погълна. В хода на действието се заформиха доста загадки. Не можех да оставя книгата докато не разбера как се е случило. И най-важното докато не получа отговор на най-важния въпрос: Виновен ли е Ник?
Книгата представя един различен поглед върху семейния живот. Историята се концентрира върху Ейми и Ник, женени от 5 години.
През цялото време изпитвах негативни чувства към Ник. Дори не мога да обясня защо, но има нещо в него. Харесах Ейми. Тя успя да ме убеди в своята невинност, както успя да убеди и цяла Америка. Родителите и са опитвали да си имат дете и след 7 аборта/мъртвородени бебета се е родила тя. Изпитвала е нуждата да е съвършена за съвършеното семейство. Всичко тръгва от детските книжки за Невероятната Ейми, които са написани от родителите и. Истинската Ейми е живяла в сянката на този измислен образ, който е бил идеален, който всички са харесвали.
Ейми се превръща в Готиното момиче, когато се запознава с Ник, защото всеки мъж си пада по този тип. Ник кара Ейми да се чувства жива, а не като предмет. Той я познава най-добре от всички, но и не съвсем. На Ейми и омръзва да е прави на друга и слага край на играта. И според нея Ник не е могъл да приеме истинската и самоличност. Но става ясно, че и той е полагал големи усилия да бъде някого, който не е. Дошъл е момент, в който е нямал повече сили и е сложил край на театъра. Животът, който първоначално са водили е бил перфектен, но измислен. Живот, който Невероятната Ейми би имала. Но Ник не е Способният Анди (за него се жени измислената героиня в книжките).
И когато и двамата слагат край на играта настъпва обрат, при това шокиращ. Ейми иска стария си съпруг, който реално не съществува. А Ник е готов да продължи живота си.
Краят е неочакван. Цялата история те държи на тръни. И ако започнете да четете книгата сами ще се потопите в нея, без да усетите ще прелиствате нетърпеливо страниците. Може да си кажете „Горкият Ник”, но аз лично си казах „Горката Ейми”.
Advertisements

4 thoughts on “„Не казвай сбогом“ – Book review

  1. По принцип излезе филм по книгата. Но според мен не е от цялата книга, защото филма свършва неочаквано. На мен лично филма ми хареса, но края беше объркващ.

    1. Знам за филма и съм го гледала. Наистина ми хареса, добре го бяха направили. Краят си е точно такъв какъвто трябва да е, защото и книгата завършва малко объркващо. Ник остава с Ейми.

  2. Но не мога да разбера защо той остава с нея, въпреки че забърка всички тези каши.

    1. Първо защото тя го държи на мушка и ще го съсипе ако я напусне, второ тя е бременна от него и Ник няма да остави бебето си. И не знам защо, но си мисля, че той я обича. Тя е била перфектната за него и има част от него, която обича тази Ейми и не е готов да я остави въпреки тъмната и страна.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s