„Истината за завинаги“ – Book review

 

❤❤❤❤❤

 

Книгата се оказа доста по-добра отколкото очаквах. Изненада ме приятно. Препоръчвам я горещо, защото тази книга е много повече от поредната блудникава тийн история. Тя е този тип книги, които те карат да се замислиш за нещата от живота, за самия живот и хората около теб.
Мейси се стреми към съвършенство. Желанието и е породено от факта, че е заобиколена от перфектни хора, включително и гаджето и. За нея той е дефиницията за съвършенство. Животът на Мейси се променя и тя разбира, че никога няма да е перфектна, защото това е невъзможно.
Смъртта на баща и играе важна роля в книгата. Според мен след неговата смърт Мейси се опитва да събере разпиления си живот като се превръща в перфектната дъщеря, в перфектното гадже, в перфектен човек, който никога не кривва от правия път и спазва правилата. Нейният живот се превръща в съществуване. Но това се променя, когато започва работа в кетъринг фирмата на Дилия и там се запознава с Уес, Моника, Кристи и Бърт. Намира мястото си сред тези, неопитващи се да бъдат перфектни хора. Разбира истината за завинаги. Открива любовта и оправя отношенията си с майка си.
Много ми хареса как в книгата се говори за съвършенството и за завинаги. Стремящите се към съвършенство не се наслаждават на живота, пропускат толкова неща, защото са твърде заети да бъдат идеални. Но смисълът не е в това. Смисълът е да се пуснеш по течението, да бъдеш себе си, да си несъвършен, да правиш грешки, да следваш сърцето си, да чувстваш, защото никога не се знае колко дълго ще продължи твоето завинаги.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s