„След“ – Book review

 

❤

 

За тези, които не знаят тази книга и останалите 2 към нея са истинска сензация. Не само, че историята на Хардин и Теса има милиони четения в wattpad, но и ще правят филм по нея.
Когато разбрах, че ще издават поредица в България исках да разбера какъв е целият този шум и защо е толкова известна. Прочетох я и все още не разбирам.
Но докато я четях не наблягах много на детайлите, а на цялата история като цяло. След като я взех преведена наблегнах на детайлите – как реагират героите, какви са действията им и т.н. И книгата ме отчая. Имах чувството, че е написана от 12-годишно момиче, което тепърва навлиза в писането.
Ще започна от името на главния герой. От всички възможни имена авторката е избрала Хардин. Звучи ужасно и не пасва на образа на героя. Но имаше огромни пропуски и в изграждането на героите. Няма почти никакво развитие. Въртят се в един омагьосан кръг през цялото време. Постоянно спорят, крещят си, обиждат се. Това е изключително изтощаващо за четящия, много натоварващо. Смисълът на книгата е да те отнесе на друго място, да те погълне, но това е трудно, когато във всяка глава те секарат за глупави неща.
Любовта им е измислена. В началото всичко е страст, похот, физическо желание и мисля, че до края остава така. Не виждам никаква любов. Ако имаше то тогава нямаше да се ревнуват постоянно. Когато обичаш някого истински си сигурен в чувствата му, нямаш проблем, че излиза с момичета или че говори с момчета. Любовта не е спорове и правене на секс, тя е много повече.
И тук ще вметна, че връзката между Хардин и Теса е нездравословна. Много млади фенове на поредицата искат връзка като тяхната и издигат на пиедестал героите. Но не е нормално някой да те обижда, да ти крещи и да те удря, после да ти каже, че те обича и че си единствената и всичко да е наред. Просто не е правилно. Моля ви не искайте такава връзка, не мечтайте за този образ на лошо момче.
Относно образите на Теса и Хардин. Определено много от вас сте чели истории подобни на тази, тоест няма нищо ново и иновативно в книгата. Доброто, невинно момиче среща лошото момче и се променя напълно. Мисля, че съм чела стотици такива истории, но те бяха по-добре написани и имаха някакъв смисъл за разлика от тази. Съжалявам, но е така. Авторката можеше да промени образа на Хардин, да го направи малко мистичен и по-затворен. А Теса не толкова пищяща и крещяща.
Мое мнение е, че авторката трябваше да пренапише историята, да я преработи и да оправи грешките си. Очаквах нови сцени, очаквах промяна, затова и прочетох книгата втори път, но уви нямаше нищо такова. Разочарова ме определено. Не знам как тази посредствена история получава толкова внимание, когато в интернет има много по-добри от нея. Малко е тъжно, защото не заслужава това.
Не мога да кажа абсолютно нищо позитивно за книгата. Дори сладките моменти не ме накараха да кажа awww и да се усмихна глупаво. Просто не се е получила хубаво книга, дори не е и добра книга, тя е ужасна и скучна.
Не ви препоръчвам да прочетете тази книга, защото е загуба на пари и време. Не се отличава с нищо. Но ако все пак решите по-добре прочете в оригинален вид, а не преведена, защото може да не звучи чак толкова зле.

Advertisements

2 thoughts on “„След“ – Book review

  1. Въобще не съм съгласна с мнението ти…май ти си чела между редовете! Естествено го приемам, защото всеки има право на мнение! Но ще е много страшно, ако някой който не е чел книгата се повлияе от това ти мнение и не я прочете! Не трябва да влагаш толкова крайни чувства към това, което четеш/гледаш и после ни представяш! Защото не всеки мисли като теб и да…не те хейтвам и аз изказвам мнение! ♥

    1. Всеки си преценява дали да прочете книгата или не, аз изразявам мнение, което може и да е крайно, но какво от това. Мога да влагам всякакви чувства, защото това е моят блог и моето ревю. И прочетох доста ревюта на тази книга и нямаше нито едно хубаво, което говори, че книгата наистина е зле. Но всеки има мнение и всеки хар различни книги. Няма лошо

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s