„Разбий ме“ – Book review

 

❤❤❤❤

„Разбий ме” е първата книга от антиутопичната трилогия на Тахере Мафи.
Стилът на писане на авторката е просто перфектен. Признавам си, че досега не съм чела толкова добре написана книга. Начинът на изразяване на емоциите и мислите на главната героиня е различен и завладяващ.
В книгата е представено едно близко бъдеще. Земята е разрушена и отворена от необмислените действия на хората. Появяват се Възобновителите, които са синоним на промяна, надежда или поне така искат да бъдат виждани. Истината е друга. Те искат пълен контрол върху света, искат да го започнат отначало и да унищожат миналото.
Историята се върти главно около Джулиет, Адам и Уорнър.
Джулиет има дарба. Докосването до кожата и може да е унищожително. Адам е този, който Джулиет познава от малка. Тяхната връзка е започнала още от детството, макар тогава да е била безпмълвна. Уорнър иска Джулиет за себе си. Иска да я използва като оръжие и вярва, че двамата са еднакви. Но между Адам и Уорнър има нещо общо, което е с изключителна важност.
В последствие се оказва, че има и други като Джулиет. Хора с различни способности, които са успели да се скрият, спасят, от Възобновителите.
Точно в тази част на книгата се стига до повторение, до приликата с другите антиутипични книги. Предполагам, че е невъзможно да се избегне. Защото, за да се промени света, за да се започне война, трябват бунтовници. Хора, криещи се в сенките, кроящи планове и подготвящи се за атака.
В книгата ясно присъства любовната линия, отново представена по невероятен начин. Двама души, имащи се един друг в този отровен свят и готови на всичко, за да се спасят другия.
Историята определено има способността да потопи човек. Лично аз прелиствах нетърпеливо страниците, за да разбера какво ще се случи.
Най-интересното за мен в антиутопиите е самият край. Затова с нетърпение ще очаквам излизането и на другите 2 книги.
Четейки историята вие ставате част от живота на Джулиет и Адам, част от това възможно бъдеще. А това ще ви накара да се замислите за вредите, които нанасяме на нашата планета.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s